Confidenţialitate

Concluziile legiștilor în cazul bărbatului imobilizat de polițiști în județul Argeș

Bărbatul imobilizat de polițiști în judetul Arges a murit asfixiat. Moartea lui a fost violentă, anunță medicul legist al cazului de la Pitești.

Potrivit acestuia, victima avea mai multe traumatisme, precum și o alcoolemie de peste 2 la mie. Deocamdată se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană. Rezultatele finale ale autopsiei în acest caz si raportul medico-legal vor fi gata în câteva săptămâni, a precizat medicul legist.

Primele informații făcute publice în acest caz erau că bărbatul a murit după ce a fost imobilizat pentru că, beat fiind, ar fi refuzat să părăsească terasa unde se afla și care luase foc. Atât imaginile surprinse în momentul respectiv, cât și concluziile legiștilor infirmă însă această variantă. Imaginile arată cum – agasați de bărbatul care se tinea dupa ei – polițștii îl trântesc la pământ și îl imobilizează violent.

În anchetă au fost audiați toți cei aflati la fața locului, inclusiv agenții suspectați că l-au bruscat pe bărbat și că i-au pus piciorul pe gât, provocându-i moartea.