Concluziile controalelor făcute în cazul produselor cu dublu standard, anunțate pe 10 aprilie

Marile lanțuri de magazine sunt controlate în această perioadă pentru a se stabili dacă vând pe piața românească produse mai slabe calitativ decât cele din vestul Europei.

Echipe mixte ale Ministerului Agriculturii, Protecției Consumatorilor și Autorității Sanitar-Veterinare adună probe pentru a vedea dacă există în România și în alte țări din estul Europei produse cu dublu standard.

Primele rezultate vor fi făcute publice lunea viitoare, pe 10 aprilie, ne-a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Verificările vin după ce țări precum Cehia,  Ungaria, Polonia și Slovacia au spus că în magazinele lor se vând produse mai proaste calitativ decât cele din vestul Europei.

Acesta țări au cerut deja Uniunii Europene să acţioneze împotriva companiilor care folosesc ingrediente mai ieftine în produsele vândute în statele mai sărace ale Uniunii Europene.

Asociațiile neguvernamentale din domeniu atrăgeau atenția că, de cele mai multe ori, consumatorii din țările est-europene sunt păcăliți.

Produsele care se vând în aceste țări nu respectă același gramaj, gust sau compoziție precum cele din Occident, deși sunt comercializate de aceleași firme.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a confirmat, la Europa FM, că au loc controale în țară, în această perioadă, și că primele rezultatele vor fi prezentate pe 10 aprilie.

În acest scandal, si Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a anuntat ca va face o ancheta privind respectarea dreptului la ocrotirea sanatatii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS