Concert de Ziua Europei, la Cazinoul din Constanța

Aflat în ruină, Cazinoul din Constanța se deschide astăzi pentru un concert.

Beethoven, Bach sau Boccherini, Mozart, Schumann sau Enescu – se vor auzi în încăperile pline de igrasie, cu tencuiala căzută.

Este un concert organizat cu ocazia Zilei Europei, pentru a atarge atenția asupra stării deplorabile în care se află Cazinoul.

Concertul organizat la Cazinoul din Constanţa face parte din iniţiativa SOS Conac, lansată anul trecut, prin care SoNoRo îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra clădirilor din ţara noastră cu valoare patrimonială mare şi care se află într-un stadiu avansat de degradare.

Reabilitarea clădirii de pe malul mării este blocată – construită în stil Art Nouveau – este blocată de ani de zile în proceduri birocratice și juridice.

Asociația Europa Nostra, condusă de celebrul tenor Placido Domingo, a pus Cazinoul pe o listă cu 7 clădiri – monument din Europa cele mai periclitate, care se află în pericol și care au nevoie urgentă de reparații.

În timpul celui de-al doilea război mondial, Cazinoul, transformat în spital, a fost afectat de bombardamente.

În comunism a devenit sediu al Casei de Cultură a Sindicatelor, apoi – restaurant, unde aveau loc nunți și petreceri, iar după – 90 – sală de jocuri, pentru ca de la începutul 2000 să fie închis.

Concertul de astăzi, de Ziua Europei, de la Cazinoul din Constanța poate fi văzut și pe internet, pe rețelele de socializare (#Ode2JoyChallenge).

Intrarea este gratuită, dar pe bază de rezervare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS