Confidenţialitate

Comuna din România în care s-au recenzat mai mulți oameni decât locuiesc acolo: Peste 130%. Cum s-ar putea explica situația | AUDIO

Direcția de Statistică din județul Gorj face verificări în peste 50 de localități pentru a vedea dacă recenzarea a fost făcută corect. În unele situații, rata de recenzare este de peste 100%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În peste 50 de localități din județul Gorj rata de recenzare este de peste 100%. În comuna Telești, procentul este de 130%. Sunt, de asemenea, localități din județul Gorj unde numărul persoanelor recenzate îl depășește cu mult pe cel al celor care figurează la Evidența Populației.

Direcția de Statistică din Gorj va verifica situația

Primarii din aceste localități susțin că sunt multe situații în care oamenii din mediul urban s-au mutat la sate sau că s-au mobilizat să-i convingă pe cetățeni să se recenzeze, astfel încât localitățile să nu retrogradeze în clasament, dar și pentru a nu avea de suferit la bugetul local sau la salarii.

Direcția de Statistică din Gorj a anunțat că vor face verificări asupra acestei situații și că deja statisticienii au plecat pe teren pentru a verifica exact cum s-a făcut recenzarea. Mai există și situații în care oamenii s-au recenzat de două ori, atât la adresa din buletin, cât și la reședință.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Populația României este în scădere, arată datele obținute în urma recenzării populației. INS explică motivele | AUDIO