Compozitorul piesei ”Shape of my heart”, Dominic Miller, concertează în aprilie la Cluj

Compozitorul piesei ”Shape of my heart” şi colaboratorul lui Sting, Dominic Miller, concertează în 23 aprilie la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului ”Jazz in the Street”, anunţă organizatorii.

Britanicul Dominic Miller, chitarist şi colaborator al lui Sting încă din 1990 şi cel care a compus numeroase piese cunoscute la nivel internaţional, printre care „Shape of my Heart”, va cânta la Cluj, în 23 aprilie.

Dominic Miller îşi va prezenta astfel pentru prima dată în România proiectul personal, fiind însoţit de percuţionistul Miles Bould. La rândul lui, Miles Bould a avut colaborări cu artişti precum Sting, Robert Palmer, Tina Turner, Michael Jackson, Joe Cocker, Kylie Minogue, Dave Gilmore, Beyoncé.

„Discutăm cu managementul lui Dominic de doi ani, ne bucurăm că s-au potrivit datele şi că poate să vină la Cluj. I-a plăcut foarte mult ideea proiectului Jazz in the Street. Este în opinia noastră unul dintre cei mai buni chitarişti care au venit până acum la Cluj şi ne bucurăm că îl putem prezenta publicului în cadrul unui concert”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park.

Concertul Dominic Miller (from Sting) and Miles Bould va avea loc în 23 aprilie, în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, de la ora 21.00, în închiderea Jazz in the Street.

Biletele la concert pot fi cumpărate online de pe biletmaster.ro, de la casieria Teatrului Naţional din Cluj, iar în ziua evenimentului şi de la Muzeul de Artă.

Preţul biletelor este de 40 de lei, până în 14 aprilie, iar din 15 aprilie vor costa 60 de lei.

Concertul va marca închiderea ”Jazz in the Street”, eveniment care îşi propune să redescopere spaţii şi să le pună în valoare, să aducă artiştii stradali mai aproape de publicul larg şi să contribuie la creşterea notorietăţii artei practicate de aceştia, fie că e vorba de muzică, performance-uri, teatru, mimă sau alte forme de manifestare artistică.

”Jazz in the Street” este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Dominic Miller s-a născut în 1960 în Buenos Aires. Şi-a petrecut primii 10 ani în Argentina, după care s-a mutat cu familia în America de Nord. De-a lungul carierei, a lucrat cu Phil Collins la albumul ”…But Seriously” şi a fost chitarist în toate turneele şi albumele lui Sting încă din 1990.

A colaborat cu alţi artişti celebri, precum Peter Gabriel, Phil Collins, Bryan Adams, Rod Stewart şi Luciano Pavarotti.