Competiție de proiecte pentru organizațiile neguvernamentale – VIDEO

În această săptămână, Europa FM a împlinit 15 ani, prilej pentru care am invitat mai multe organizații neguvernamentale pentru care numărul 15 este la fel de important ca pentru noi, să vorbească despre inițiativele lor. Dar principalul motiv pe care vă invităm să-i ascultați pe liderii acestor organizații este că ei au creat și implementează proiecte sociale, civice sau educaționale cu ajutorul cărora schimbă bucăți din România în bine.

Întoată țara, sunt active peste 40 de mii de ONG-uri, iar multe sunt finanțate de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Până pe 3 iulie, organizațiile neguvernamentale pot depune cereri pentru finanțarea proiectelor proprii de către FDSC.

Invitată la Europa FM, reprezentanta FDSC, Vera Ularu, a explicat că ONG-urile au la dispoziție 275 de mii de dolari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Multe  ONG-uri din România lucrează cu adolescenți și sunt finanțate de diferite organizații americane.

Semper Musica, un ONG sprijinit de organizația americană MTV Staying Alive, se ocupă de educația sexuală a adolescenților, iar până acum a consiliat mii de liceeni.

Președintele organizației, Alexandru Gheorghiu, spune că liceenii  din România au carențe mari mai ales din cauză că părinții nu le spun la timp lucruri esențiale despre corpul lor și nici nu le explică de ce și cum trebuie să se protejeze de boli și sarcini nedorite.

La rândul său, Andrada Suciu de la Fundația Noi Orizonturi spune că tinerii așteaptă de la adulți să fie ascultați și să li se respecte deciziile.

Pe de altă parte, Andrada Suciu spune că după ce a lucrat cu sute de adolescenți, a constatat că cei care se implică în proiecte de educație informală au mai multă încredere în ei.

Fundația Noi Orizonturi face un apel la Ministerul Educației să creeze condiții pentru profesorii care vor să se implice în astfel de proiecte, cu alte cuvinte să aloce bani, spații și materiale didactice.

În schimb, Fundația Pact lucrează de mai mulți ani în localități devaforizate cu oameni care se oferă voluntar să construiască ceva pentru comunitatea în care trăiesc.

Ioana Traistă spune că oamenii au nevoie nu atât de bani, cât de cineva care să le arate ce și cum își pot îmbunătăți viața.

Ultimul proiect comunitar al Fundației Pact este finanțarea unei plantații de levănțică în localitatea Spanțov din judeșul Călărași.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare