Confidenţialitate

Companiile pot oferi angajaților, de Crăciun, prime de până la 300 de lei, fără ca sumele să fie impozitate

Companiile pot oferi angajaților prime de Crăciun cu o valoare de până la 300 de lei fără ca suma să fie impozitată. Pentru această valoare nu se achită contribuții la Asigurările Sociale. Așa prevede Codul Fiscal.

Primele, sub forma unor sume de bani sau în produse și tichete cadou, care sunt oferite angajaților înainte de Crăciun nu se impozitează în limita a 300 de lei.

De asemenea, sumele până în 300 de lei sunt scutite de contribuțiile sociale.

Până acum, pragul pentru care nu se plătea impozit în cazul primelor era de 150 de lei.

Codul Fiscal prevede că în această categorie a primelor de sărbători intră „cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase”.

Așadar, inclusiv pentru cadourile/bonusurile acordate copiilor anagajaților, plafonul de neimpozitare este de 300 de lei.

Potrivit legislației, dacă ambii părinți ai unui minor lucrează în același loc de muncă iar angajatorul oferă, spre exemplu, tichete cadou pentru cel mic, ambii părinți trebuie să primească respectivul bonus.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Românii vor plăti mai mult pentru masa de Crăciun. Scumpiri și de 40% la unele produse. La ce renunțăm? | AUDIO