Confidenţialitate

Companiile din tehnologie vor să limiteze dezinformarea legată de coronavirus

Apple elimină din App Store aplicațiile legate de coronavirus care nu provin de la instituții oficiale precum guverne sau spitale, a comunicat compania pentru CNBC.

Patru dezvoltatori independenți au reclamat că Apple le-a respins aplicațiile, ar fi permis oamenilor să vadă statistici despre cazurile de coronavirus din lume.

Unele dintre aceste aplicații au folosit date din surse de încredere, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Unii dezvoltatori au solicitat să nu fie numiți pentru a evita complicații suplimentare.

Apple spune că analizează de unde provin datele de sănătate și dacă dezvoltatorii reprezintă organizații în care utilizatorii pot avea încredere pentru a publica date exacte, cum ar fi guvernele sau organizațiile de sănătate.

Decizia vine pe fondul restricțiilor impuse de companiile mari de tehnologie, pentru a evita dezinformările legate de epidemia de coronavirus pe platformele lor.

Luna trecută, Amazon i-a avertizat pe vânzători că va elimina produsele care pretind că ucid coronavirusul.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a scris în această săptămână că vrea să se asigure că toată lumea poate avea acces la informații credibile și exacte despre epidemie și că elimină teoriile conspirației.

Google a blocat toate rezultatele care conțin cuvântul cheie “coronavirus” în magazinul său de aplicații. O căutare folosind acest cuvânt generează o pagină de rezultate goală.

Google prezintă informații de la Organizația Mondială a Sănătății în partea de sus a căutărilor despre coronavirus, într-un modul special, și a interzis reclamele pentru produse anti-coronavirus.