Confidenţialitate

Companiile care vând produse cu o calitate diferită în mai multe țări europene vor fi amendate

Companiile care vând produse cu o calitate diferită în mai multe țări europene vor plăti amenzi de până la 4% din cifra de afaceri.

Sunt reguli noi impuse comercianților de autoritățile europene pentru a descuraja practicile de dublu-standard, a anuntat la Bucuresti comisarul European pentru Justitie si Protectia Consumatorilor, Vera Jourova.

Dublul standard alimentar este un fenomen foarte des intalnit in tarile din Estul Europei. În traducere…alimentele importate au o calitate mai slabă decât în tările occidentale.

Comisarul European pentru Justitie si Protectia Consumatorilor, Vera Jourova, a vorbit la Bucuresti despre dezamăgirea de a experimenta pe propria piele dublul standard alimentar, dand exemplu chiar propria sa țară Cehia.

“Eu ma simt inselata cand ma duc in tara mea si cand cumpar un iaurt care are chimicale in loc de capsune. Interzicem dublul standard al produselor”.

In consecinta, pentru a stopa aceste practici de dublu-standard, autoritatile europene vor adopta directiva “Omnibus”.

Astfel, toți producatorii vor trebui sa informeze consumatorii daca ceea ce vand are sau nu aceeasi calitate in toate tarile europene. Dacă nu vor face acest lucru, amenzile vor ajunge chiar la 4% din cifra de afaceri.

Autoritatile europene vor crea organisme cu competente in intreaga Uniune Europeana care vor monitoriza si vor ancheta producatorii care practica dublul standard in ceea ce priveste alimentele.