Compania Walt Disney va investi în Euro Disney

Compania Walt Disney va face o recapitalizare de 1,5 miliarde de euro la Euro Disney, operatorul parcului Disneyland din Paris, în urma creşterii participaţiei la aceasta la 85,7%, prin achiziţia a 9% din acţiuni, transmite MarketWatch.

Investiţia are rolul să finanţeze îmbunătăţirile şi să reducă datoriile parcului tematic din Paris, care are probleme financiare.

Compania americană a anunţat că Kingdom Holding, compania de investiţii deţinută de prinţul miliardar al-Waleed bin Talal, a schimbat 90% din acţiunile deţinute la Euro Disney în acţiuni Walt Disney.

Astfel, Walt Disney cumpără participaţia deţinută de Kingdom Holding la Euro Disney la preţul de 2 euro pe acţiune, deţinerea sa crescând de la 76,7% la 85,7%.

Walt Disney, deţinătoarea francizelor ”Star Wars” şi ”Frozen”, intenţionează să facă o ofertă pentru restul acţiunilor Euro Disney la acelaşi preţ, care este cu 67% peste cotaţia de la închiderea tranzacţiilor din 9 februarie.

Dacă Disney îşi va asigura minim 95% din acţiunile Euro Disney, în urma ofertei, intenţionează să delisteze compania de la bursa Euronext din Paris.

Nu este prima oară când Walt Disney investeşte în Euro Disney, care nu reuşeşte să aibă acelaşi succes ca parcurile tematice din Statele Unite.

În 2014, Euro Disney a beneficiat de un program de 1 miliard de euro, aferent unei perioade de 10 ani, pentru îmbunătăţirea atracţiilor sale. Cu doi ani înainte, compania a obţinut şi un plan de restructurare a afacerilor din Franţa.

Recent, rezultatele parcului tematic din Franţa au fost afectate de scăderea numărului de vizitatori, în urma atacurilor teroriste şi a condiţiilor economice dificile din Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS