Compania Volkswagen confirmă: va renunța la 30.000 de angajați până în 2021

Grav afectat de scandalul emisiilor poluante, grupul german Volkswagen vrea să reducă din costuri și să se axeze, de acum înainte, pe producția de mașini electrice.

Marca Volkswagen nu aduce destui bani – au explicat reprezentanții companiei, care au precizat că sunt încă departe de concurență la capitolul rentabilitate. Compania a fost serios afectată în urma scandalul emisiilor poluante. După ce a recunoscut că a vândut, în lumea întreagă, 11 milioane de mașini dotate cu un soft care falsifică testele de poluare, producătorul german a fost nevoit să accepte plăta unor despăgubiri de 15 miliarde de dolari, doar în Statele Unite.

Acum a trecut la concedieri. Numai în Germania, 23.000 de angajați ai Volkswagen ar urma să își piardă locul de muncă. În total, până în 2021, vor fi disponibilizați 30.000 de salariați din cei peste 600.000 la nivel mondial. Multe dintre posturi vor fi desființate prin plecări voluntare și pensionări anticipate. Liderii de sindicat au fost de acord cu acest plan, cu condiția ca, pe viitor, compania să producă mașini electrice și să creeze astfel noi locuri de muncă.

De altfel, reprezentanții Volkswagen spun că și-au propus să devină o forță în domeniul mașinilor electrice, hibride sau care se conduc singure. În uzina de la Wolfsburg, de exemplu, va fi construit un SUV electric, iar până în 2025, compania ar urma să lanseze 30 de modele de mașini electrice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS