Confidenţialitate

Compania germană de biotehnologie CureVac începe testele clinice pentru vaccinul anti-COVID | AUDIO

Un prim voluntar a fost deja selectat pentru a doua etapă de studiu în cadrul testelor clinice pentru vaccinul anti-COVID produs de CureVac.

Peste 35.000 de participanţi vor fi incluşi în această ultimă etapă a studiilor clinice. Compania germană a anunţat, luni, că este gata pentru ultima fază a studiilor clinice la scară largă.

Vaccinul foloseşte tehnologia ARN mesager, la fel ca Pfizer şi Moderna. Studiul va fi realizat în Europa şi America de Sud cu peste 35.000 de participanţi.

Etapa este esenţială pentru aprobarea serului. Datele de până acum, cele legate de siguranţă şi capacitatea de a declanşa răspunsul imunitar sunt promiţătoare, spune reprezentanţii companiei.

Vaccinul dezvoltat de CureVac este unul din cele trei proiecte susţinute de guvernul german, iar Comisia Europeană a rezervat deja peste 400 de milioane de doze din acest pontenţial vaccin împotriva COVID-19.

La începutul anului au fost dispute diplomatice între Germania şi Statele Unite ale Americii legate de compania CureVac. Guvernul de la Berlin a acuzat Washington că încearcă să cumpere compania de biotehnologie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş