Compania Apple, nevoită să-și dezvăluie secretele în procesul cu Samsung

Fiecare detaliu prezentat în fața instanței ajunge rapid pe internet – fiind intens comentată de către presă, bloguri, analişti și fani.

Apple, una dintre cele mai secretoase companii, este nevoită să dezvăluie, în procesul cu Samsung, informații bine păzite.

Apple a prezentat detalii despre cum a creat iPhone şi iPad, le-a arătat judecătorilor concepte timpurii de design ale celor două produse şi a dezvăluit detalii intime despre echipa care a dezvoltat gadget-urile.

Procesul se concentrează în principal pe etapele de creaţie şi design al iPhone şi iPad, Apple încercând să demonstreze că Samsung Electronics ar fi copiat produsele.

În replică, grupul sud-coreean vrea să convingă juraţii că produsele sale sunt diferite de cele ale Apple, şi că – de fapt – gigantul american s-ar fi ‘inspirat’ de la producătorul japonez de electronice Sony.

S-a aflat astfel că, în 2004 s-a format echipa care a dezvoltat iPhone.

Regretatul Steve Jobs a cerut pentru acest proiect secret să nu fie cooptate persoane din afara companiei Apple.

Un etaj întreg din sediu, cu acces numai pe bază de cartelă şi supraveghere video riguroasă, pentru a evita scurgerile de informaţii.

La intrare a apărut un banner pe care scria ‘Fight Club’, pentru a încuraja echipa să nu vorbească despre ceea ce lucrează.

Apple și Samsung domină piaţa telefoanelor inteligente, estimată la peste 200 miliarde de dolari pe an.