Compania Aeroporturi București, condusă de un nou director general care are în jur de 30 de ani

Compania Națională Aeroporturi București care administrează și aeroportul Henri Coandă va fi condusă de un tânăr de aproximativ 30 de ani.

Bogdan Mândrescu a fost numit în funcția de director general într-o ședință a Consiliului de Administrație care a avut loc miercuri.

El devine astfel unul dintre cei mai tineri directori ai unei companii de stat din România.

Bogdan Mândrescu este al șaptelea director general al Companiei Naționale Aeroporturi București din ultimii șapte ani.

Între altele, el a mai fost director de cabinet în biroul actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, pe vremea când era secretar de stat, dar și consultant al lui Stelian Tănase, pe vremea când era președintele TVR.

Tânărul va avea de administrat între altele și cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă, care a avut anul trecut aproape 11 milioane de pasageri.

Mandatul este pe patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni, spun surse citate de news.ro.

Bogdan Mândrescu a terminat Colegiul Economic din Buzău în 2006 şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universităţii Bucureşti în 2009. Potrivit declarației de avere, acesta nu deține nicio casă sau teren. Are doar două mașini din 2001 și 2002.

Noua numire vine în contextul în care specialiştii avertizează că aeroportul Henri Coandă s-ar putea confrunta anul viitor cu probleme, din cauza amânării investiţiilor în modernizare.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS