Comitetul pentru Situatii de Urgenta: ”Nu porniti la drum la noapte in judetele vizate de Codul portocaliu de ninsori si viscol”

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori. Vizate sunt, de la ora 20.00 -până luni, la ora 20.00 – județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău și Ialomița – dar și zonele montane ale judeșelor Argeș, Dâmbovița și Prahova. Luni, dacă vântul va depăși viteza de 90 de kilometri pe oră, în județele Buzău, Ialomița și Vrancea ar putea fi emisă o avertizare Cod roșu de viscol.

‘Nu porniți la drum, la noapte, în județele vizate de Codul portocaliu de ninsori’ – este mesajul vicepremierului Gabriel Oprea, transmis în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a avut loc la sediul Ministerului de Interne – AUDIO 1.

Intervențiile în zonele ce vor fi afectate de ninsori vor fi coordonate de șefii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, care pot cere ajutorul Jandarmeriei și Armatei în caz de necesitate – AUDIO 2.

În videoconferința cu prefecții de la Ministerul de Interne, directorul Administrației METEO, Ion Sandu, a anunțat că luni ar putea fi instituit Cod Roșu de viscol în județele Buzău, Ialomița și Vrancea – AUDIO 3.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori. Vizate sunt, de la ora 20.00 -până luni, la ora 20.00 – județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău și Ialomița – dar și zonele montane ale județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi izolat 40-50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h – IAR vizibilitatea va scãdea sub 50 de metri.

De asemenea, duminică,de la ora 20.00, intră în vigoare un Cod Galben de ninsori în alte 26 de județe, mai puțin cele din nord- vestul țării. Va ninge, vor fi lapovițe și se va depune polei. Avertizarea este valabilă, de asemenea, până luni seară.