Confidenţialitate

Comitetul Național de Vaccinare îndeamnă populația să se vaccineze

Comitetul Național de Vaccinare avertizează că situația este cât se poate de gravă în țara noastră și îndeamnă populația să se vaccineze anti-COVID.

În România, au fost înregistrate ieri cele mai multe îmbolnăviri cu coronavirus de la debutul pandemiei, peste 11 mii de cazuri și 208 decese, ceea ce plasează țara noastră pe locul 2 în Europa, la ambele capitole, cazuri noi și decese.

România a raportat, într-o singură zi, de 2,65 ori mai multe decese provocate de COVID-19 decât media europeană și de peste 6 ori mai multe decât media în lume. Cifrele sunt similare și în ceea ce privește numărul de noi îmbolnăviri cu coronavirus.

Dacă în Europa, peste 50  la sută din populația eligibilă este vaccinată complet, în România, doar 28 la sută din populație are schema completă de vaccinare, sub media pe glob, de peste 30 la sută.

Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă!Haideți să nu blocăm spitalele!
Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi!
Este îndemnul lansat de Comitetul Național de Vaccinare, care amintește că , prin imunizarea anti-COVID se reduc riscul de infectare și de transmitere a virusului și mai ales riscul de spitalizare și deces.