Comitet Executiv Naţional al PSD: Social democrații merg apoi la Cotroceni pentru a face propunerea de premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va anunţa, miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, numele candidatului partidului la funcţia de prim-ministru.

Înaintea întâlnirii cu şeful statului, liderii PSD se vor reuni în Comitetul Executiv Naţional, într-o şedinţă ce va începe, la ora 9, pentru a-i acorda liderului social-democrat un mandat în alb pentru a face propunerea de premier în cadrul consultărilor.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD se va desfăşura la Palatul Parlamentului.

PSD şi ALDE vor merge împreună la consultările de la Palatul Cotroceni pentru a face o singură propunere de prim-ministru.

 

Nume vehiculate

Liviu Dragnea a refuzat, în tipul campaniei electorale, să nominalizeze persoane care ar putea conduce un guvern al PSD după alegerile parlamentare.

La insistenţele presei, Dragnea s-a rezumat să spună, în mai multe rânduri: ”Este un domn. Un domn care arată bine”.

Liderul PSD a evitat subiectul şi după anunţarea rezultatelor alegerilor, în pofida faptului că unele voci din PSD, printre care şi Gabriela Firea, i-au cerut să îşi asume funcţia de premier, în condiţiile în care partidul a câştigat detaşat scrutinul din 11 decembrie.

Una dintre variantele vehiculate de presa centrală este prim-viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Florin Georgescu.

Un alt nume invocat a fost cel al lui Sorin Grindeanu, fost ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Ponta, actual preşedinte al PSD Timiş şi preşedintele al Consiliului Judeţean Timiş.

În spaţiul public au fost vehiculate drept variante pentru funcţia de premier şi numele vicepremierului Vasile Dâncu şi al senatorului Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS