Confidenţialitate

Comitet de Urgență la sediul FRF

În jurul orei 10:00, se va întruni un Comitet de Urgență la sediul FRF, în formula Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu, președinte LPF și prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, în care va fi votat sistemul cu 16 echipe, salvarea „câinilor”.

Dinamo Bucureşti şi Poli Iaşi ar putea scăpa de retrogradare. 13 din cele 14 echipe de fotbal din prima ligă au votat ca din sezonul următor, competiţia să aibă 16 echipe.

Dacă decizia este aprobată şi de conducerea Ligii Profesioniste, o singură echipă din Prima Ligă ar putea retrogradă. Este vorba despre Chindia Târgovişte, care ar urma să joace un meci de baraj cu CS Mioveni, echipă din Liga a 2-a.

S-a ajuns la această variantă în condiţiile în care, din cauza pandemiei, mai multe echipe nu şi-au putut disputa meciurile din campionat. Dinamo, de exemplu, are 5 meciuri restante.

Dacă s-ar lua în calcul altă variantă de a încheia campionatul, Dinamo ar putea retrograda pentru prima oară. În această situaţie, Dinamo nu exclude posibilitatea de a-și căuta dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.