Confidenţialitate

Comisiile parlamentare pentru Cultură au respins rapoartele de activitate ale TVR și Radioului public

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins rapoartele de activitate ale TVR și Radioului public din perioada 2017-2019.

Este primul pas pentru demiterea Doinei Gradea și a lui Georgică Severin din funcțiile de președinte-director general de la cele două instituții.

Rapoartele urmează să fie supuse dezbaterii în plenul Parlamentului, iar dacă vor fi respinse vor fi numiți șefi interimari la conducerea Radioului și Televiziunii Publice.

După respingerea rapoartelor de activitate, preşedintele-director general al TvR a afirmat că votul este „o palmă” dată profesioniştilor din Televiziunea Română.

Doina Gradea a spus că discuţia din Comisie este un simulacru, pentru că politicienii s-au antepronunţat în discuţii publice.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu i-a reamintit Doinei Gradea, toate scandalurile și jignirile care s-au petrecut în timpul mandatelor acesteia și a spus că rămânerea ei la șefia Televiziunii Publice, plătită cu foarte mulţi bani din bugetul statului, ar fi un dezastru.

În replică, Doina Gradea i-a cerut dovezi și a amenințat că îl va da în judecată pe deputatul liberal.

La rândul său, președintele comisiei, deputatul Iulian Bulai, a vrut să știe de ce Televiziunea publică difuzează seriale asiatice în timp ce restul televiziunilor dau emisiuni cu conţinut relevant.

„Pentru că fac audienţa”, a venit răspunsul președintelui director general TVR.

Doina Gradea a venit la conducerea televiziunii publice la sfârşitul lui 2017, an în care au fost stinse datoriile istorice de 150 de milioane de euro acumulate de TVR.

Raportul de activitate pe anul trecut nu a fost discutat în comisii.