Comisia specială condusă de Florin Iordache începe marţi votul la modificările Codului Penal

Comisia specială pentru legile justiţiei va începe, marţi, să voteze modificările la Codul Penal, printre amendamente regăsindu-se cel care prevede că reţinerea pe motive netemeinice se pedepseşte cu închisoarea, iar pedepsele până la trei ani se execută la domiciliu.

Votul și dezbaterile se pot întinde până vineri, pentru că sunt multe articole.

La Comisia specială pentru legile justiţiei au fost depuse peste 100 de amendamente proiectul de modificare a Codurilor Penale, aceste propuneri venind din partea parlamentarilor PSD, ALDE şi UDMR.

Un amendament depus la comisia condusă de Florin Iordache şi care va fi votat marţi este cel care prevede că procesul de confiscare extinsă se poate aplica “numai dacă există probe certe că bunurile respective provin din activităţi infracţionale”.

De asemenea, conform altui amendament depus de social-democratul Eugen Nicolicea, „cei care divulgă «date privind desfăşurarea urmăririi penale, de natură a afecta imaginea publică a celor cercetaţi, a induce în opinia publică ideea vinovăţiei lor sau a zdruncina în orice fel prezumţia de nevinovăţie» să fie pedepsiţi cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS