Confidenţialitate

Comisia pentru Petiții a Parlamentului European solicită statelor membre ale Uniunii să se coordoneze pentru o luptă mai eficientă cu grupările criminale de pe autostrăzi

În urma primirii a peste 20 de mii de sesizări, Comisia pentru Petiții a Parlamentului European cere statelor membre ale Uniunii să se coordoneze pentru o luptă mai eficientă cu grupările criminale care acționează pe autostrăzi, împotriva șoferilor de camioane de marfă, conform website-ului Parlamentului European.

De asemenea, eurodeputații cer construirea de parcări sigure pentru șoferii care transportă marfă pe șosele.

O rezoluție a Comisiei a fost votată de Parlamentul Uniunii. Eurodeputații au cerut ca pentru înființarea de parcări sigure și locuri din care să poată fi apelate forțele de ordine, Comisia să aloce fondurile necesare.

Membri ai Comisiei pentru Petiții vor vizita regiunea Hauts-de-France, din nordul Hexagonului, unde șoferii au fost atacați.

În Franța, au fost atacați de bande de atacatori și șoferi români. Europol a anunțat că atacurile au cauzat în 2019 pierderi de 75 de milioane de euro, inclusiv ca urmare a furturilor din camioane.

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Parlamentul European cere țărilor membre să ancheteze neregulile dezvăluite de Pandora Papers | AUDIO