Comisia juridică: Sebastian Ghiță poate fi reținut, nu și arestat preventiv. Urmează votul final în plenul Camerei Deputaților

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a anunţat că, în cazul cererii DNA de reținere a lui Sebastian Ghiţă, s-au înregistrat 11 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi 5 abţineri.

În cazul cererii de arestare preventivă, nu au fost suficiente voturi: din 21 de deputați, membri ai comisie juridice, 10 au votat pentru arestare, 6 împotrivă, iar 5 s-au abținut.

Plenul Camerei Deputaților va da miercuri votul final.

Sebastian Ghiță este acuzat între altele de dare de mită, șantaj și cumpărare de influență.

Potrivit DNA, în 2014, i-ar fi promis procurorului Liviu Tudose funcția de șef al Direcției Antifraudă, dacă îi dezvăluie informații dintr-un dosar în care erau cercetați apropiați ai lui.

Iar procurorul s-ar fi întâlnit cu premierul de atunci Victor Ponta.

Nu au discutat despre funcții, procurorul doar i-a dat o invitație la un concert la filarmonică – spune Sebastian Ghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sebastian Ghiță mai e acuzat că ar fi șantajat o firmă să încheie un contract fictiv de prestări servicii în valoare de jumătate de milion de euro, în caz contrar televiziunea pe care o controla  urma să difuzeze reportaje denigratoare despre societatea respectivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DNA îl mai acuză pe Sebastian Ghiță că a intervenit la conducerea IPJ Prahova să nu fie sancționat, deși fusese prins conducând cu viteză mare și fără permis auto valabil,

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS