Confidenţialitate

Comisia Iordache | Se dezbat amendamentele deputaţilor la proiectul Codului de procedură civilă

Comisia specială pentru legile justiţiei discută, luni, amendamentele propuse de deputaţi la proiectul de modificare a Codului de procedură civilă, care a fost adoptat săptămâna trecută de Senat.

Membrii comisiei se reunesc de la ora 12.00 pentru a dezbate propunerile la Codul de procedură civilă, care urmează să fie adoptate de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional, notează Agerpres.

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a estimat că proiectul Codului de procedură civilă va fi adoptat în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor, menţionând că, apoi, va fi înaintat preşedintelui pentru promulgare.

În 29 mai, Senatul a adoptat propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură civilă, prin care o cincime din prevederile acestuia au fost schimbate.

Printre modificările aduse se numără eliminarea obligativităţii asistării de un avocat sau consilier juridic a cetăţenilor care vor să facă recurs.

O altă modificare importantă este cea care vizează obligativitatea de a fi înregistrată depoziţia şi tot ceea ce spune un martor în timpul unui proces fără să treacă prin filtrul judecătorului.