Confidenţialitate

Comisia Europeană propune schimbări radicale ale impozitării în UE. Motorina și benzina, taxate mult mai dur | AUDIO

Taxe mai mari pentru motorină și benzină, iar importurile din afara Uniunii Europene vor fi impozitate sever dacă nu respectă cerințele de mediu – sunt doar câteva schimbări prin care Comisia Europeană vrea să reducă emisiile de carbon.

Anunțul a fost făcut de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni: “Cadrul european pentru impozitare este în prezent departe de a afi unul „verde”. Cei mai mari combustibili poluatori sunt cei mai ușor impozitați. Acesta este motivul pentru care una dintre prioritățile mele este revizuirea Directivei privind impozitul pe energie adoptată acum 17 ani”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Trebuie să eliminăm subvențiile pentru combustibilii fosili, împreună cu scutirile de taxe pentru industria aeronautică și maritimă – care sunt complet sincronizate cu agenda noastră verde”, a mai adăugat comisarul.

Comisia Europeană vrea și reguli noi pentru taxarea importurilor de bunuri din afara blocului comunitar, a mai spus Paolo Gentiloni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsurile concrete ar urma să fie anuțate anul viitor. Chiar și așa – orice propunere a Comisiei Europeane de modificare a actualei legislații, trebuie aprobată și de Parlamentul European și Consiliul UE.