Confidenţialitate

Comisia Europeană oferă asistență pentru criza refugiaților din Calais

Comisia Europeană este dispusă să ofere asistență socială și fonduri de urgență autotrităților franceze pentru a gestiona criza imigranților de la Calais.

Situația este gravă după ce mii de persoane au încercat să între în Marea Britanie prin tunelul construit pe sub Canalul Mânecii.

 

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să ajute Franța prin asistență tehnică și fonduri de urgență. Mai mult, acest proces a început prin construirea unui centru de zi de cazare.

Potrivit oficialului, Comisia este conștientă că situația imigranților de la Calais s-a deteriorat, iar pentru rezolvarea acestei crize este nevoie de cooperare la nivel înalt între Franța și Marea Britanie, dar și de solidaritate din partea celorlalte state membre în ceea ce privește măsurile de relocare a cererilor de azil.

În luna mai, Comisia Europeană a  prezentat o strategie pentru a face față valului mare de imigranți la care sunt supuse țări recum Italia și Grecia. Astfel a fost creat un sistem de distribuire a peste 40 de mii de refugiați ajunși în aceste țări până la mijlocul lunii aprilie. În luna Iulie țările membre ale Uniunii Europene au adoptat un mecanism voluntar pentru preluarea refugiaților – Marea Britanie, afectată de criza de la Calais a refuzat să participe la acest mecanism.