Comisia Europeană finanțează 17 proiecte de cercetare privind tratamente pentru coronavirus

Comisia Europeană a anunțat că va suplimenta cu 37,5 milioane de euro suma alocată proiectelor de cercetare care vizează dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic pentru COVID-19. În total, urmează să fie finanțate 17 proiecte.

Finanțarea totală alocată de CE acestor proiecte este de 47,5 milioane de euro, în condițiile în care, în ianuarie, Comisia anunțase că are un buget de 10 milioane de euro pentru acest program.

„Datorită acestei finanțări suplimentare din programul, Comisia crește la 47,5 milioane de euro finanțarea destinată apelului de urgență lansat în luna ianuarie pentru a combate epidemia de COVID-19”, scrie într-un comunicat emis, vineri, de Comisia Europeană.

„Finanțarea de urgență din cadrul programului Orizont 2020 permite cercetătorilor să-și înceapă imediat activitatea, pentru a combate epidemia de coronavirus pe mai multe fronturi.

Comunitatea cercetătorilor a trecut la fapte extrem de rapid, ceea ce ne dă speranțe că vom fi în curând un pas mai aproape de obiectivul de a opri răspândirea virusului”, a declarat Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS