Confidenţialitate

Comisia Europeană nu a suspendat Planul de Redresare și Reziliență al Ungariei, ci încă face verificări | AUDIO

Comisia Europeană face verificări aprofundate în privința planului de Redresare și Reziliență al Ungariei. Procesul este în plină desfășurare, transmite un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Europa FM.
Explicația vine după ce Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, a scris pe Twitter că aprobarea planului de revenire economică înaintat de guvernul Viktor Orban ar fi suspendată.
Comisia Europeană transmite că face o evaluare în detaliu a Planului de Redresare și Reziliență depus de guvernul de la Budapesta.

Se urmărește dacă criteriile stabilite în regulamentul care trasează acordarea banilor europeni pentru revenirea post-pandemie sunt respectate.
Comisia trebuie să analizeze acum dacă fiecare țară care a cerut bani respectă recomandările și dacă Planul de Redresare și Reziliență conține și un mecanism de control și audit al felului în care sunt cheltuiți banii europeni.
Într-un răspuns pentru Europa FM, un purtător de cuvânt al Comisiei confirmă că verificările continuă în cazul Ungariei.
Dacian Cioloș a scris pe Twitter: „Comisia Europeană a suspendat aprobarea planului de revenire economică înaintat de guvernul Viktor Orban pentru Ungaria.”
Nu este singurul care a vehiculat o astfel de idee. DPA a citat surse de la Bruxelles susținând același lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu

X