Confidenţialitate

Comisia de Muncă a aprobat proiecte de legi fără dezbateri, prin vot pe WhatsApp

Butaforie totală astăzi la ”dezbaterile” din Comisia de muncă a Senatului. Mai multe proiecte de lege au fost aprobate fără nicio dezbatere, printr-un simplu vot pe WhatsApp, cu încălcarea regulamentului.

Membrii comisiei nu își cunoșteau numerele de telefon, nu știau cine vorbește și cine votează, conform corespondentului Europa FM la Parlament, Cristian Citre.

Comisia de muncă a Senatului a avut o ședință care s-a ținut pe Whatsapp, cu 21 de proiecte legislative pe ordinea de zi, care au fost supuse votului fără a avea loc nicio dezbatere.

Senatorii USR și PNL au protestat față de această formă de organizare a ședinței și au acuzat încălcarea regulamentului modificat nu mai departe de săptămâna trecută tocmai pentru a permite dezbaterile online, dar social-democrații nu au ținut cont de avertismentele acestora.

Ședința a fost îngreunată mai ales de faptul că senatorii nu aveau memorate numerele de telefon ale tuturor celorlalți colegi, astfel că de multe ori au existat confuzii cu privire la cine vorbește.

”Eu nu sunt de acord cu aceasta procedura. Nu pot vota pe whatsapp niste proiecte fara dezbateri. Nu va bateti joc de Parlament, va rog! E o situatie exceptionala, dar asta nu inseamna ca putem face orice”, a protestat senatoarea USR Florina Presadă.

”Eu nu particip la aceasta mascarada”, a mai spus ea.

”Nimic nou USR=scandal. Poate doriti sa va scriu in privat…”, i-a replicat fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog.

Potrivit modificării aduse săptămâna trecută regulamentului senatului, ședințele plenului și comisiilor pot fi organizate online, dar dezbaterile sunt obligatorii înainte ca inițiativele legislative să fie adoptate sau respinse.