Confidenţialitate

Comisia de Etică a UB: George Copos a plagiat lucrarea scrisă în spatele gratiilor

Este oficial: cartea scrisă de George Copos în spatele gratiilor este un plagiat.

Iată concluzia Universității din București care a analizat suspiciunile și a stabilit că furtul intelectual nu este unul clasic, ci…subtil.

Mai exact, experții Comisiei de Etică au concluzionat că ”plagiatul a fost realizat prin copiere deghizată și repovestire”.

 

Comisia de etică e de părere că George Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare, drept urmare nu poate fi creditat drept autor.

Lucrarea scrisă de fostul patron al echipei de fotbal Rapid este intitulată “Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele 14-16”.

Totul a pornit după ce istoricul Cătălin Parfene l-a acuzat pe Copos că a preluat pasaje din cartea sa, pentru a-și redacta lucrarea.

Acum, experții Universității din București susțin că nu este vorba despre un copy-paste clasic, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazări inacceptabile.

Cu alte cuvinte, George Copos ar fi repovestit pasajele dintr-o altă lucrare, copiind chiar și erorile făcute de Cătălin Parfene.

Punctul de vedere al Comisiei de Etică va fi trimis și Administrației Penitenciarelor – ținând cont de faptul că George Copos a beneficiat de eliberarea condiționată și datorită acestei cărți scrise în spatele gratiilor.