Confidenţialitate

Comisarul pentru Energie: Statele membre ale Uniunii Europene au suficient gaz în depozite pentru iarna ce vine | AUDIO

Statele membre ale Uniunii Europene au suficient gaz în depozite pentru iarna ce vine, dar țările se confruntă că prețuri uriașe la curent electric și gaze, a anunțat astăzi comisarul European pentru Energie.
Kadri Simson crede că situația actuală arată că Europa trebuie să grăbească transferul către surse verzi de energie, dar mai mulți europarlamentari acuză Uniunea că este naivă și nerealistă în plină criză.
Riscăm ca la iarnă, cel puțin 34 de milioane de europeni să rămână fără apă și căldură, pentru că nu pot plăti facturi aproape duble, au avertizat o unii eurodeputați în Parlamentul Uniunii.
În Parlamentul Uniunii Europene, comisarul European pentru Energie, Kadri Simson, a spus că stocurile de gaze sunt cam la 75 la sută din capacitate, cel mai mic prag din ultimii 10 ani. Este însă suficient pentru iarnă, a asigurat ministrul pentru Energie al Uniunii Europene.
Confruntată cu impunerea unor prețuri mai mari la gaze de către Rusia, Uniunea va veni cu un plan de reformare a pieței gazului, a promis Kadri Simson.
Până atunci, nenumărați eurodeputați au prezentat situația din țările lor, în care prețurile la gaze sau energie au crescut, cu 33 la sută în Germania și cu 80 la sută, la gaze, în Franța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alți eurodeputați, precum Jorg Meuthen, au acuzat că Guvernul Uniunii este părtaș la creșterea artificială a prețurilor, pentru că, spune alesul german, trei pătrimi din prețul facturilor la energie este reprezentat de taxe și accize.
În dezbaterea de la Strasbourg, alți aleși i-au cerut Comisiei să renunțe la visul la a se transforma într-o zonă verde a lumii și să permită din nou extracția de cărbune.
Eurodeputata Sara Skyttedal
Comisia Europeană a promis că va veni cu un plan de reformare a pieței gazului, a promis comisarul pentru Energie Kadri Simson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru