Combinatul Siderurgic de la Galați va fi vândut

ArcelorMittal a primit aprobare din partea Comisiei Europene să achiziționeze Oțelăria de la Ilva din Italia, cu condiția să renunțe la mai multe capacități de producție din Europa.

Printre ele se află și Combinatul Siderurgic de la Galați – după cum transmite corespondenta Europa FM, Emanuela Turcu.

Pe lângă combinatul siderurgic de la Galați, pe lista ArcelorMittal se mai află capacități de producție din Macedonia, Cehia, Luxemburg, Italia și Belgia.

Propunerea de a vinde aceste active a fost făcută de ArcelorMittal Comisiei Europene, la mijlocul lunii trecute, pentru achiziția oțelăriei de la Ilva, se arată într-un comunicat dat publicității astăzi de ArcelorMittal.

Decizia Comisiei Europene a venit mai devreme decât era așteptată și redeschide calea negocierilor pentru cumpărarea celei mai mari oțelării din Europa.

ArcelorMittal, cea mai mare companie metalurgică și minieră din lume, a depus anul trecut o ofertă de 1,8 miliarde de euro pentru achiziționarea Oțelăriei Ilva, capacitate de producție din sudul Italiei, care are peste 14.000 de angajați.

Tranzacția a fost blocată de Comisia Europeană, care a declanșat investigații anti-concurență, fiindcă există temerea că preluarea Ilva de către ArcelorMittal ar putea reduce concurența la mai multe produse din oțel, ceea ce ar duce la creșterea prețurilor de pe piața europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS