Confidenţialitate

Comandantul Spitalului Militar din Focșani a fost schimbat din funcție din cauza vaccinărilor preferențiale

Comandantul Spitalului Militar de Urgență din Focșani a fost schimbat din funcție, luni, după ce peste 100 de persoane s-au vaccinat preferențial la Cercul Militar Focșani.

Comisia Ministerului Apărării Naționale care a verificat cele intâmplate a ajuns la concluzia ca unul dintre centrele de vaccinare a fost destinat persoanelor din cadrul spitalului și unităților militare arondate acestuia, eligibile pentru etapele I și II.

In al doilea centru, coordonat de DSP Vrancea, s-au vaccinat atât persoane civile din județ cât și militari și aparținători, de asemenea, eligibili pentru etapele I și II.

Din totalul de 2.645 doze de vaccin, 145  au fost administrate unor persoane civile care nu se încadrau în criteriile stabilite de Strategia de vaccinare.

Recorder anunţa că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul, peste 4.000 fiind persoane din etapa a treia. Cele mai flagrante situaţii s-ar fi înregistrat la centrele de vaccinare de la Institutul „Matei Balş“ şi la Centrul Militar Casa Armatei din Focşani.