Confidenţialitate

Aglomerație la frontiera cu Ungaria, prin vama Nădlac 1 și Petea, după restricțiile de circulație din timpul Paștelui Catolic. Coloana de camioane s-a întins pe 13 kilometri | AUDIO

Este aglomerație, marți, la camioane pe frontiera cu Ungaria, după ce traficul mai mare de 7,5 tone prin țara vecină a fost interzis în ultimele 3 zile ca urmare a faptului că a fost sărbătoarea Paștelui Catolic. Timpii de așteptare pentru camioane pe sensul de ieșire din România sunt cuprinși între 90 de minute la Nădlac 1 și 360 de minute la Petea. Pe sensul de intrare în România, timpii de așteptare la camioane sunt de cel mult 30 de minute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele mai multe camioane sunt în cel mai circulat punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2 autostradă, unde coloana de camioane s-a întins pe 13 km, deși, la un moment dat, s-a lucrat pe 6 benzi de ieșire din România.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă: „Controlul de frontieră la granița cu Ungaria se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină”

„În punctele de trecere a frontierei, de la granița cu Ungaria, se înregistrează un timp de așteptare ridicat la ieșirea din România, pe arterele destinate autovehiculelor de transport marfă, ca urmare a restricțiilor de circulație pentru mijloacele de transport din această categorie impuse de autoritățile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice. Controlul de frontieră la granița cu Ungaria se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu și în funcție de personalul alocat de poliția ungară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă.

Circulația mașinilor mici, a microbuzelor și autocarelor nu este afectată, iar timpii de așteptare pe ieșire sunt de cel mult 30 de minute.

Autoritățile recomandă șoferilor să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române și să se îndrepte către punctele de trecere a fontierei cu timpii de așteptare cei mai mici.

Sursa foto: Facebook / Poliția de Frontieră Română

Citește și: Incendiu izbucnit la un autocar care transporta elevi, în localitatea Moldova Nouă | VIDEO