Cofinanțare cu bani europeni pentru modernizarea unor stații de transformare din județul Iași

Delgaz Grid, companie a Grupului E.ON, a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie care presupune modernizarea staţiilor de transformare Hârlău, Paşcani şi Gorban, din judeţul Iaşi, a anunțat compania.

Investiţia se ridică la peste 16,3 milioane de lei dintre care aproximativ 10 milioane lei vin din Fondul European de Dezvoltare Regională, circa 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar peste 4 milioane de lei contribuţia companiei.

Pe lângă modernizarea celor 3 staţii de transformare, în cadrul proiectului vor mai fi efectuate și lucrări de întărire a reţelei electrice, iar circuitele acestor stații vor fi integrate în SCADA – sistem de colectarea și supravegherea datelor.

Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creşterea siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă a reţelei de distribuţie.

De asemenea, compania a mai menționat că în Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene.

În ultimii 12 ani, Grupul E.ON a investit în România peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie.

Delgaz Grid operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 kilometri, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS