Confidenţialitate

Coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi inundaţii în Irlanda

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis o atenţionare de ploaie torenţială şi rafale de vânt puternic pentru regiunile Galway, Mayo, Clare, Cork, Kerry şi Limerick.

Vântul va atinge viteze medii de 65 – 80 km/h, cu unele rafale de 100 – 130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă, iar în restul teritoriului Irlandei vântul va avea viteze medii de 50 – 65 km/h, cu intensificări pe alocuri de până la 100 km/h. În aceste condiții, vântul puternic şi ploaia torenţială vor conduce la inundaţii de coastă, notează Agerpres.

Alerta este în vigoare pentru perioada 3 octombrie, ora 18.00, – 4 octombrie, ora 3.00.

MAE mai arată că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.

Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

În acest context, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.