Codul Administrativ va ajunge în Parlament imediat după vacanța aleșilor

Codul Administrativ, documentul care conține acel articolul controversat potrivit căruia o persoană condamnată penal poate face parte din Guvern, ajunge în Parlament imediat după ce aleșii se întorc din vacanța de vară.

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a declarat că documentul va fi pe masa parlamentarilor în prima săptămână din septembrie.

Referitor la articolul care prevede că o persoană care a fost condamnată penal să poată face din Guvern după reabilitare, Shhaideh a spus că dacă parlamentarii vor considera că trebuie eliminat vor face acest lucru, decizia aparţinând comisiilor parlamentare de specialitate.

În acest moment proiectul are această observaţie şi cred că am şi explicat de foarte multe ori şi prin comunicat de presă de ce a intervenit această modificare. În anul 2016, fără nicio legătură cu ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, din partea celor care au lucrat şi cu expertiză în domeniu, respectiv Consiliul Legislativ, cel care se pronunţă pe forma actelor normative, a solicitat grupului de lucru condus la acea vreme de cancelaria primului ministru de la acea vreme, pentru vigoarea normei, includerea acestei excepţii. Cred că şi domnului ministru al Justiţiei a explicat în mod foarte corect şi foarte bine fundamentat pentru ce trebuie să rămână cu această excepţie. Dacă Parlamentul va considera în dezbateri, în ceea ce înseamnă experţi constituţionali, în justiţie, în domeniul acesta că această excepţie trebuie eliminată, aceasta va fi decizia comisiilor de specialitate”, a menţionat ministrul.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS