Confidenţialitate

Code for Romania lansează Vot România

Asociația Code for Romania anunță lansarea Vot România, o aplicație prin care oricine va putea afla rapid cum poate vota la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vot România este cel de-al patrulea proiect pe care Code for Romania îl realizează pentru a facilita accesul cetățenilor la informație și a ajuta la o mai mare transparență a procesului electoral.

„Birocrația excesivă și lipsa de agilitate a statului român în relația cu cetățenii riscă să îngrădească unul dintre cele mai importante drepturi, acela de a ne alege reprezentanții în administrația publică locală.

Într-o Românie funcțională nimeni nu trebuie să investească ore și zile din viață pentru a înțelege cum și unde poate vota. Pe votromania.ro, orice persoană cu drept de vot poate afla tot ce trebuie să știe pentru a vota pe 27 septembrie în mai puțin de 2 minute. Și, pentru că la alegerile locale au drept de vot toți locuitorii României care dețin o cetățenie a Uniunii Europene, toate informațiile sunt accesibile în română, maghiară și engleză.”, a declarat Bogdan Ivănel, CEO și co-fondator Code for Romania.