Confidenţialitate

Cod roșu de caniculă în sudul țării. Restricții de circulație pe calea ferată. Temperatura la nivelul șinelor ajunge la 50 de grade Celsius

Compania Națională de Căi Ferate anunță că, pe mai multe magistrale, trenurile vor circula în condiții speciale din cauza temperaturilor foarte ridicate. La nivelul șinei, temperatura ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius, transmit reprezentanții CFR S.A. 

”Traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF București, Craiova, Timișoara, Iași, Galați și Constanța se va desfășura în conditii speciale, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, doar în anumite intervale orare (…) acestă măsură fiind prevăzută de instrucțiile feroviare și are drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranţă” se arată într-un comunicat de presă al CFR S.A.

Reprezentanții companiei mai spun că în periadele critice viteza trenurilor este redusă în medie cu 20-30 km/h față de viteza normală iar pasagerii aflați în garnituri vor fi informați despre condițiile de trafic. Călătorii sunt sfătuiți să consulte site-ul și paginile de social-media ale operatorilor de transport feroviar pentru informații despre condițiile de trafic.

”Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de reducere a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, când temperaturile la nivelul șinei ajung și depășesc 50 de grade Celsius, sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară” – mai transmite sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Managerul SABIF Alis Grasu, despre următoarele cele mai călduroase zile din această vară: SABIF va lua măsuri speciale | AUDIO