Confidenţialitate

Cod portocaliu de caniculă, valabil în șase județe

Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil marți, până la ora 22:00, în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali, precum și în cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Totodată, este în vigoare un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă, valabil marți și miercuri, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul
Moldovei.

Disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil marți și miercuri, în Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei.

În cursul zilelor de marți și miercuri, 29 și 30 iunie, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Joi, 1 iulie, în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea
atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii.