Confidenţialitate

Cod galben de ninsori și viscol în 13 județe și ploi în București | AUDIO

Cod galben de ninsori și viscol pentru 13 județe din zona Carpaților Meridionali și de Curbură!

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă de mâine dimineață, de la ora 6.00 și până luni la ora 10.

Dacă la munte va ninge și vântul va sufla cu până la 90 de kilometri pe oră, în jumătatea de sud a țării, va ploua și se va încălzi,a spus la Europa FM, Robert Manta, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii spun că vremea se va menține caldă săptămâna viitoare, inclusiv de Revelion, când în multe zone ale țării temperaturile maxime vor fi de 10 grade Celsius.

”Este vorba, mai ales, despre zona de munte din sud, Carpații Meridionali și de Curbură, iar la altitudine vorbim de stratul de zăpadă consistent și de viscolul puternic îndeosebi la peste 1.700 de metri. În București revenim la temperaturi oarecum normale pentru această perioadă.

Va ploua destul de mult, dar printre picăturile de ploaie s-ar putea să apară și câțiva fulgi de nea în această noapte și mâine dimineață, dar ceva foarte efemer. Din noaptea următoare temperatura crește, urmată de aer cald în zona de sud a țării. Săptămâna care urmează va fi foarte caldă și în București cu temperaturi de peste 10 grade”, a declarat meteorologul Robert Manta la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.