Confidenţialitate

Coaliția renunță la pragul pentru abuz în serviciu | VIDEO

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dezbătut marți – 4 aprilie 2023 – două chestiuni importante: interceptările serviciilor în dosare de corupție și pragul de abuz în serviciu. Șefa Comisiei Juridice a declarat azi că „se vor retrage toate amendamentele depuse atât la Senat, cât și cele discutate. Vom merge pe forma venită de la Guvern”.

UPDATE 17:49. Comisia Juridică a Camerei Deputaților a votat varianta Codurilor propuse de Cătălin Predoiu. S-a renunțat la pragul de abuz în serviciu

Acum, interceptările SRI pot fi utilizate ca probe în cazurile de corupție. De asemenea, s-a renunțat la pragul de abuz în serviciu instituit de Senat.

Știre inițială

Laura Vicol: „Vom merge pe forma venită de la Guvern”

„În urma unor discuții finalizate în acest moment în cadrul coaliției se vor retrage toate amendamentele depuse atât la Senat, cât și cele discutate. Vom merge pe forma venită de la Guvern. Amendamentele de la Cameră vor fi retrase, iar cele de la Senat vor fi eliminate prin vot. Vom vota în grup eliminarea tuturor amendamentelor depuse de coaliție în Senat”, a spus marți Laura Vicol.

Reacția USR: „E jalon în PNRR”

„E jalon în PNRR, depind miliardeb de euro de acest proiect”, a spus Stelian Ion din partea USR, adăugând că o astfel de decizie ar transmite despre România, Guvern și premier „lipsă de profesionalism”.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Coaliția scade cheltuielile bugetare cu 20 de miliarde de lei pentru că ANAF nu a colectat suficiente taxe în primele luni ale lui 2023 | AUDIO