Confidenţialitate

CNSU a anunțat luni noile excepții de la certificatul verde, după o serie de gafe în contextul măsurilor anti-COVID | AUDIO

După ce au omis să treacă școlile private în online, Guvernul a uitat să ceară certificatul verde la mall. În hotărârea publicată în Monitorul Oficial nu apare această măsură anunțată la finalul săptămânii trecute. Între timp, CNSU a anunțat astăzi noi execepții de la certificatul verde.

Vineri – Comitetul Național pentru Situații de Urgență aproba noile restricții pentru următoarele 30 de zile. Era specificat clar – accesul în mall urma să se facă de luni, 25 octombrie, numai cu certificatul verde – cel care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Măsură a fost prezentată de șeful DSU – Raed Arafat și după ședința de guvern de vineri – în care măsurile decise de CNSU au fost aprobate și de executiv.

„Tot ce este în mall, numai certificat verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Dacă nu ai certificat verde, te duci la magazine care nu sunt în mall. Adică la magazine alimentare. Haideți să fim serioși, adică intră pe ușa intrării de la mall, spune că merge la supermarket și te trezești cu el în cinematograf. Deci nu va merge așa”, spunea șeful DSU vineri.

Dar în Hotărârea de Guvern publicată în Monitorul Oficial măsura nu este trecută. La fel și cea privind accesul în hoteluri numai cu certificatul verde.

Astăzi, luni 25 octombrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență vine cu o nouă hotărâre: certificatul verde va fi cerut în mall-uri și în magazinele care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare. Măsura trebuie aprobată din nou de guvern. Totodată – cei care merg să se testeze sau să se vaccineze în mall – nu trebuie să prezinte certificatul, este decizia CNSU.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Raed Arafat: „Nu veți găsi cuvântul mall nicăieri. În legislație există centre comerciale, deci sub această titulatură le veți găsi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.