Confidenţialitate

CNN: Blinken și Lavrov vor dialoga curând, pentru prima oară de la începutul invadării Ucrainei. Un schimb de deținuți, în discuție

Administrațiile de la Washington și Moscova se pregătesc pentru primele discuții la nivel înalt de la invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Potrivit CNN, SUA s-au oferit să îl schimbe pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în America, cu baschetbalista Brittney Griner şi presupusul spion Paul Whelan.

Planul ar fi primit girul preşedintelui Joe Biden.

Secretarul american de stat au prezentat Rusiei o “propunere substanţială” pentru eliberarea celor doi, despre care consideră că sunt deţinuţi pe nedrept.

Antony Blinken ar urma să dialogheze în această săptămână cu omologul Serghei Lavrov, prima discuţie diplomatică la nivel înalt de la începutul invaziei ruse din Ucraina.

Brittney Griner a fost reținută, în februarie, sub acuzația de trafic de droguri după ce, la un control pe aeroport, în bagajele sale a fost găsit canabis.

Audiată miercuri, sportiva americană a pledat vinovat, spunându-le judecătorilor ruși a că a adus din greşeală canabis medicinal şi că nu a intenţionat să facă trafic cu droguri.