Confidenţialitate

CNCD se autosesizează în cazul eliminării burselor sociale pentru elevii care merg la liceu în altă localitate

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se autosesizează în cazul eliminării burselor sociale pentru elevii care merg la liceu în altă localitate decât cea de domiciliu.

Președintele consiliului, Csaba Asztalos, spune la Europa FM că o decizie în acest caz ar putea veni cel târziu într-o lună.

Concret, instituția analizează dacă măsura impusă recent de Ministerul Educației este discriminatorie:

„De exemplu, sunt foarte mulți elevi în județul Giurgiu cărora Bucureștiul le este mai apropiat oraș decât reședința de județ unde ar putea să frecventeze sau să meargă la școală și atunci se pune problema care este rațiunea pentru care nu se acordă în cazul acestora elevi bursa socială. Sunt subiecte de interes public cu un impact major  și în educație.  Experiența spune că se soluționează cu celeritate, undeva până într-o lună vom avea o decizie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CNCD mai are în vedere și eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a, valoarea voucherelor pentru achiziționarea rechizitelor și decontarea transportului pentru elevi.

Citește și: Elevii de liceu care învață în altă localitate rămân fără bursele de 200 de lei. Avocatul Poporului: „Diferențele dintre rural și urban se vor adânci”

Foto: Inquam Photos / George Călin