CNAS: Sistemul cardului de sănătate și-a revenit

După aproape 24 de ore de blocaj, sistemul electronic al cardurilor de sănătate a redevenit funcțional, a anunțat Casa de Asigurări de Sănătate.

De ieri și până astăzi la ora 10 și un sfert, sistemul a funcționat doar în modul offline,  adică medicii au putut prescrie rețete însă semnătura electronică nu a putut fi înregistrată pe loc, în sistem.

Președintele CNAS, Vasile Ciuchea, a declarat că medicii nu ar trebui să-și facă probleme când sistemul nu poate înregistra pe loc semnăturile electronice pentru că, până la urmă, serviciile medicale sunt decontate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dimineață, medicii au anunțat că astăzi vor consulta doar copiii și persoanele care au adeverințe înlocuitoare de card.

După remedierea defecțiunii, aproape de prânz, aceștia au revenit.

Însă, vicepreședintele Sociatății Naționale de Medicină de Familie, medicul Sandra Alexiu, spune că blocajele tot mai dese ale sistemului îl obligă pe medici și pe pacienți la muncă în plus, neplătită, și nenumărate drumuri suplimentare, ceea ce nu mai sunt dispuși să accepte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sistemul Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate a costat statul peste 100  de milioane de lei și a fost implementat de mai multe firme private începând cu anul 2012.