CNAS: Doctorii nu au voie sa va ceara bani pentru investigatii clinice si paraclinice / AMENZI pentru spitalele care obliga pacientii internati sa isi cumpere tratamentul

Spitalele riscă amenzi foarte mari dacă vor mai obliga pacienții internați să-și cumpere medicamente din banii lor.

Cel puțin așa scrie pe hârtie, mai exact în Contractul cadru din Sănătate, intrat în vigoare de miercuri (de la 1 aprilie).

Doar că tot bolnavii vor avea de suferit dacă s-ar aplica această măsură, spune Vasile Barbu, președintele ‘Asociației pentru protecția Pacienților’.

De frica amenzilor, medicii vor trata pacienții cu medicamentele aflate pe stoc – sau vor refuza internarea lor, atrage atenția Vasile Barbu – AUDIO 1.

Noul Contract Cadru din sistemul sanitar prevede o serie de noi servicii de care asigurații pot beneficia, precizează purtătoarea de cuvânt a Casei Naționale de Sănătate, Mihaela Tănase – AUDIO 2.

Mare atenție: doctorii nu au voie să vă ceară bani pentru investigații clinice și paraclinice – sau, spre exemplu, pentru interpretarea unui RMN, subliniază reprezentata CNASAUDIO 3.

În ciuda promisiunilor făcute de Casa de Sănătate, unele servicii vor fi în continuare inaccesibile bolnavilor, atrage atenția ‘Asociația pentru Protecția Pacienților’. Spre exemplu, persoanele care nu au bani vor fi nevoite să aștepte luni întregi până să își facă o tomografie sau un examen RMN gratuit, atrage atenția Vasile Barbu – AUDIO 4.