CNAIR: Restricţii pentru maşinile de peste 7,5 tone, în judeţele aflate sub cod portocaliu de caniculă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a impus restricţii temporare de circulaţie pentru maşinile mai mari de 7,5 tone în judeţele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, aflate sub cod portocaliu de caniculă.

În intervalul 12.00 – 20.00, maşinile de mare tonaj nu vor putea circula pe autostrăzile şi drumurile naţionale din aceste judeţe, pentru a conserva asfaltul care se deformează la temperaturi ridicate.

Astfel, între orele 12.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia maşinilor de mare tonaj pe autostrăzile şi drumurile naţionale din aceste judeţe, exceptând transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare şi cele poştale.

Vor putea fi, de asemenea, efectuate, transporturile de echipamente de prim ajutor, de carburanţi, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar şi transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate.

Conform ANM, în cursul zilei de joi, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 – 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Judeţele Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona joasă de relief a judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi se vor afla sub cod portocaliu. Se vor atinge local maxime termice de 37 – 39 de grade şi pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS