CNADNR: Șoseaua de centură a Brașovului va fi gata în iunie

După 15 ani de lucrări, Brașovul va avea în sfârșit șosea de centură. Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale anunță că proiectul va fi gata în luna iunie. A alocat aproape 100 de milioane de lei în acest sens.

 

Construcţia centurii ocolitoare a Braşovului a început în urmă cu 15 ani. Şoseaua are trei tronsoane, însă după atâta vreme, doar unul dintre acestea este gata.

Lucrările la tronsonul I, care măsoară puțin peste 7 kilometri, sunt realizate în proporţie de 70%, însă au fost abandonate în 2013 după ce firma austriacă Alpine Bau a intrat în insolvenţă. S-a organizat apoi o nouă licitaţie care a fost câştigată de un consorţiu italian. Tronsonul va lega DN1 din zona Dârste de DN11 care duce la Târgu Secuiesc.

La tronsonul II, care trebuie dublat pentru cA pe centură să se circule în regim de autrostradă, lucrările sunt realizate în proporţie de 56%, fiind întârziate din cauza exproprierilor. Acest tronson are 6,4 kilometri şi leagă DN 11, la ieşirea din Braşov spre Hărman, de DN 13, ieşirea din Braşov spre Târgu Mureş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS