Confidenţialitate

Clujul se apropie de rata de infectare de 6 la mia de locuitori | AUDIO

Rata de infectare a explodat la Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a ajuns la un ritm de creștere zilnică de aproximativ 0,5 la mie.

Astfel, orașul se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori, când se vor introduce noi restricții.

Dacă ritmul actual de creștere se menține, peste o zi-două, rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca va depăși valoarea de 6 la mie, ceea ce va duce la impunerea de noi restricții pentru următorul weekend, cum ar fi închiderea magazinelor și a restaurantelor la ora 18.00, dar și la interzicerea deplasării persoanelor pe timpul nopții.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, spune că se fac eforturi mari pentru a se asigura locuri în spitale pentru numărul tot mai mare de clujeni infectați cu Covid, în special în secțiile de Terapie Intensivă.

”Din punct de vedere sanitar suntem în continuă desfășurare. 04.25 În momentul de față apelăm la contribuția managerilor de spitale și încercăm să creștem încontinuu numărul de paturi la Terapie Intensivă. Am avut 44 -45 săptămâna trecută, astăzi deja avem 57 , din care mai sunt doar 4 paturi libere. Pe cale de consecință, oricâte paturi am adăiuga la secțiile ATI , tot s-ar ocupa, asta din experiență și din datele rezultate și transmise în fiecare zi”

Prefectul Clujului mai spune că nu crede că festivalurile desfășurate în ultima lună la Cluj au contribuit la sporirea numărului de cazuri de coronavirus, și pune acest lucru mai degrabă pe seama trendului crescător înregistrat la nivel național și european.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Mureșan