Confidenţialitate

CLUJ: Farmec a început producția de biocide

Farmec anunță că a obținut avizele necesare pentru biocide, care atestă acțiunea virucidă și bactericidă a dezinfectanților.

De asemenea, compania face dezinfectanți pentru mâini și suprafețe creați special pentru spitale.

Potrivit unui comunicat transmis de Farmec, urmând recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, dezinfectanții au ca substanță activă alcoolul în proporție de minim 70%.

În urma testelor de laborator, compania a obținut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, avize care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor.

„Pe lângă eficiența și acțiunea rapidă demonstrate, dezinfectanții sunt plăcuți la utilizare, au un miros agreabil și sunt siguri pentru sănătatea populației și a mediului. Un element de noutate în portofoliul Farmec sunt dezinfectanții pentru mâini și suprafețe din gama Dermofarm pe bază de alcool etilic 80% v/v, creați special pentru unitățile medicale. Produsele sunt disponibile spre achiziționare în varianta de 750 ml și de 5 l. Capacitatea de producție pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unități pe lună”, anunță compania clujeană.

Primul dezinfectant produs pentru uz personal pe bază de alcool este Farmec loțiune dezinfectantă mâini, având o acțiune rapidă și fiind recomandat pentru utilizări frecvente.

Produsul este disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l și 5 l, iar loțiunea la 150 ml va fi disponibilă online pentru publicul larg sau în magazine, farmacii și supermarketuri. Cele la volume mai mari sunt vândute pentru uz colectiv, către companii și instituții, având posibilitatea de a adapta cantitățile la cererea clientului. Compania poate produce lunar estimativ un număr de 650.000 de loțiuni de acest tip.

„În contextul actual, ne-am organizat toate resursele și ne-am adaptat liniile de producție, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante și antibacteriene pentru a răspunde nevoilor și cerințelor din piață, în special solicitărilor venite din partea instituțiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Am implicat toți specialiștii din cadrul companiei în acest amplu proces de producție și depunem toate eforturile să obținem materiile prime și ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piață și pentru a oferi un preț corect. În plus, le mulțumesc membrilor Ministerului Economiei pentru suportul acordat în urgentarea avizării biocidelor”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

La începutul epidemiei, compania clujeană a început în regim de urgență producția a două igienizante pentru mâini pentru uz personal, a unui nou săpun lichid antibacterian, precum și a produsului Nufăr dezinfectant universal într-un format extins, cu trigger, pentru o utilizare mai practică, precum și la volume mai mari.